Skip to content

Tiedote

Fysioterapia & Kuntoutus 28.-29.9. 2022

TIEDOTE JA KUTSU 13.9.2022

Uudet teknologiat kehittävät kuntoutusta

Hyvä median edustaja, kuntoutuksen ja vanhustyön messutapahtumat Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 ja Hyvä Ikä 2022 kokoavat alojensa ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 28.-29.9.2022. Samalla käynnillä kahdet messut, tule mukaan!

Tapahtumakokonaisuus tarjoaa oivan katsauksen kuntoutuksen uusimpiin laitteisiin, välineisiin ja palveluihin. Esillä ovat erityisesti uusimmat teknologiset ratkaisut, kun pelillisyys, virtuaalitodellisuus ja robotit tarjoavat uusia käytänteitä. Etäkuntoutus ja erilaiset terveysteknologiset ratkaisut kehittävät mahdollisuuksia osallistua kuntoutukseen.

Tapahtumakokonaisuus tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa, inspiroivia puheenvuoroja ja asiantuntijatapaamisia tulevaisuuden ratkaisujen äärellä. Tervetuloa!

 

Fysioterapia & Kuntoutus ohjelmalava 2018

Fysioterapia ja Kuntoutus -stagen ohjelmatärpit:

  • ke 28.9. klo 10.00 ja to 29.9. klo 14.30 Toiminnallisen sähköstimulaation (FES) hyödyt kuntoutuksessa. Esittelyssä teknologia, jossa stimuloidaan hermoa tai lihasta ja saadaan aikaan haluttu liike. Kuntoutusmuoto sopii neurologisille kuntoutujille mm. AVH- ja MS-potilaat. Esiintyjä Tiina Taivainen, myyntipäällikkö, Fysioline.
  • ke 28.9. klo 12.00 Vuoden fysioterapeutin palkitseminen.
  • ke 28.9. klo 13.30 urheilulääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka jakaa ajatuksiaan kuntoutuksen ammattilaisille. Hän puhuu mm. aivojen ja kehon yhteistyöstä, hyvinvoinnin aineksista ja mitä tarjota asiakkaalle hoidoksi ylikuormituksessa tai alipalautumisessa.
  • ke 28.9. klo 14.30 Mitä on kuntoutuksessa käytettävä robotiikka ja millaista on käyttää robottia? Puheenvuorossa esitellään kävelyä tukevaa kuntoutusrobotiikkaa. Esiintyjät Marjo Jännes-Malm, tuotepäällikkö, Fysioline sekä kokemusasiantuntija Arttu Lager.
  • ke 28.9. klo 15.00 kuulemma teknologiasta näyttöön perustuvassa kuntoutuksessa. Pelillisyys, virtuaalitodellisuus ja robotit tarjoavat uusia toimintamahdollisuuksia digitalisoituvaan palveluntarpeeseen. Esitys avaa ajankohtaisia tutkimustuloksia kuntoutusratkaisujen mahdollisuuksista. Asiantuntijat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnasta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kuntoutusinstituutista.
  • to 29.9.2022 12:00 Mitä fysioterapeutin tulisi tietää nukkumisergonomiasta? Esiintyjä Valtteri Nyyssölä, ft, koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija, Tempur Sealy Suomi Oy.
  • to 29.9. 12.30 Ikääntyneiden kuntoutus. Esiintyjä Juho Korpi, kehittämisasiantuntija, Suomen Fysioterapeutit.

 

Fysioterapia & kuntoutus -koulutuspäivät 28.–29.9. pidetään livetapahtumana messujen yhteydessä. Teemana on Taipuva työelämä – kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä. Keskiviikon Keynote Speaker: Jari Sarasvuo, torstain Keynote Speaker: Mikko Patovirta. Koulutuspäivien ohjelma striimataan, joten jos et pääse paikan päälle, voit katsoa sen etänä.

Mikäli haluat seurata koulutuspäivien osioita, ole yhteydessä meihin ennakkoon. Koulutuspäivien ohjelma: https://fysioterapiamessut.fi/koulutuspaivat

 

Toimittaja, akkreditoidu tästä ennakkoon: https://link.webropol.com/s/fykuakkreditoituminen

Messukeskuksen lehdistökeskus (pääsisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Pysäköinti on tapahtumaan akkreditoituneille toimittajille ja somevaikuttajille maksutonta. Pysäköintimaksu kuitataan lehdistökeskuksessa.

Katso tapahtumien koko ohjelmatarjonta: https://fysioterapiamessut.fi/ohjelmakalenteri/

Messut avoinna:
keskiviikko ja torstai klo 9–17.
Alan ammattilaisille sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä. Yleisöliput 10 € (ovelta 12 €). Avustajat ja alle 15 v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta.

 Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

 Median palvelut:
Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

 Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti median käyttöön:
https://mediabank.messukeskus.com

 Tapahtumajärjestäjänä Expomark Oy. Fysioterapia & kuntoutus -koulutuspäivät järjestää Suomen Fysioterapeutit ry.
Hyvä Ikä -messujen yhteistyökumppanina Vanhustyön keskusliitto.

fysioterapiamessut.fi
#fysioterapiamessut #fysiokuntoutus

hyvaika.fi
#hyväikä #hyvaika