Siirry sisältöön
Ohjelma

Ohjelma

Tietoa & ratkaisuja

Liikunnallinen kuntoutus nousee vahvasti esiin Fysioterapia & Kuntoutus -tapahtuman ohjelmassa.

Koulutuspäivät

Suomen Fysioterapeutit ry:n järjestämillä kaksipäiväisillä koulutuspäivillä pääset kuuntelemaan alan tuoreinta tietoa ja huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja.

Messualue

Messualueella on esillä on tuotteita ja ratkaisuja kuntoutuksen ammattilaisten työhön. Pääset tutustumaan uusimpiin laitteisiin, välineisiin ja palveluihin.

Ohjelmalavat

Messualueen ohjelmalavoilla kuullaan käytännön hyviä kokemuksia, kiinnostavia keskusteluja ja innostavia näkökulmia.

Kuntoutuksen ammattilaisten oma tapahtuma

Fysioterapia & Kuntoutus -messut kokoaa yhteen kuntoutuksen ammattilaiset monialaisesti. Toivotamme tervetulleiksi kaikki eri alojen terapeutit, ohjaajat, suunnittelijat, tutkijat, kouluttajat, päättäjät sekä muut asiantuntijat ja kuntoutuksesta kiinnostuneet henkilöt.

  • Fysioterapeutit eri erikoisaloilta
  • Kuntoutuksen asiantuntijat, tutkijat ja kouluttajat
  • Ko. alojen opiskelijat ja opettajat
  • Liikunnan ohjaajat ja soveltavan liikunnan asiantuntijat
  • Muut erikoistuneet terapeutit
  • Terveys- ja sosiaalialan päättäjät
  • Toimintaterapeutit
  • Virastojen ja vakuutusyhtiöiden päättäjät

Ohjelmassa mm.

Kari Ketonen

Ke 2.10. klo 13:00

Kari Ketonen

Autonomisen hermoston kuntoutus

Teatteritaiteen maisteri, psykoterapeutti (YET)

Kun keho ja/ tai mieli kokee trauman, kun syntyy vamma, autonomisen hermoston luonnollinen tasapaino häiriintyy. Tämän tasapainon palauttaminen on vaativa tehtävä, jossa oikea lähestyminen on ratkaisevassa asemassa. Kun ymmärrät, miten hermosto toimii ja miten sen toiminta häiriintyy, opit kuinka hermosto on mahdollista uudelleenohjelmoida toimimaan tarkoituksenmukaisemmin.

Kari Ketonen on teatteritaiteen maisteri, psykoterapeutti (YET), joka on parikymmentä vuotta tutkinut läsnäoloa, vuorovaikutusta sekä johtajien ja esiintyjien karismaa. Hän kouluttaa johtajia tunteiden käsittelyyn ja kohtaamiseen itsessään ja muissa. Näyttelijä, käsikirjoittaja Kari Ketonen puhuu itsetuntemuksesta, läsnäolon taidosta, karisman kehittämisestä, hengityksen merkityksestä ja siitä, miten keho varastoi tunteet, joiden kohtaamista vältämme.

Arja Ahtaanluoma

To 3.10. klo 13:00

Arja Ahtaanluoma

PuoliNainen, kokemustoimija, vertaistukija (Suomen Amputoidut ry)

Vuoden 2017 kesällä elämäni meni juuriaan myöden uusiksi; verenmyrkytyksen vuoksi ja diagnoosin viivästymisen avittamana heräsin 5 viikon koomasta neliraaja-amputoituna. Ammattitaitoisten proteesiteknikoiden ja fysioterapeuttien avulla sekä oman jääräpäisyyteni ansiosta pääsin kirjaimellisesti jälleen jaloilleni. Nyt haluan olla malliesimerkki siitä, että vaikka elämässä tapahtuukin katastrofaalisia asioita, elämä voi silti olla hyvää.