Siirry sisältöön
Näytteilleasettajille Näytteilleasettajan opas

Näytteilleasettajan opas

Tärkeät infot ja päivämäärät

 • Päivitä yritysprofiilisi eShopissa – näytteilleasettajaluettelo on jo julkaistu tapahtuman sivustolla.
 • Tarkista näkyvyysnimi 2.9.2024 mennessä, jotta se ennättää painettuun messuinfoon.
 • Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen asiakaspalvelu@expomark.fi 2.8.2024 mennessä.  Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. 
 • Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 2.9.2024. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.
 • Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet viimeistään 22.8.2024, niin saat tuotteet edullisimmin.
  • 23.8.2024 hinnat nousevat 20 %  
  • 12.9.2024 hinnat nousevat 50 %  
  • 25.9.2024 hinnat nousevat 100 %  

Tapahtuma on avoinna 2.-3.10.2024 ke-to klo 9-17.

Rakennusajat:
Ma 30.9. klo 14-22
Ti 1.10. klo 7-22

Purkuaika:
to 3.10.klo 17-24

Olemme varanneet huonekiintiön Sokos Hotel Triplasta. Saat myös jokaisesta Helsingin alueen Scandicista alennusta liitteessä olevan koodin avulla. Katso liite tästä.

Ohjeet ja luvat osaston suunnitteluun, rakentamiseen, luvitukseen ja kulkujärjestelyihin Helsingin Messukeskuksessa:

Rekisteröidy eShop-verkkopalveluumme:

1. Mene osoitteeseen https://eshop.expomark.fi/registration
2. Täytä pyydetyt tiedot lomakkeelle. Käytä organisaatiosi sähköpostiosoitetta.
3. Rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiisi tulee viesti. Vahvista käyttäjätili klikkaamalla viestissä olevaa vahvistuslinkkiä. Tilisi aktivoituu.
4. Kun olet vahvistanut käyttäjätilin, voit kirjautua sisään etusivulta https://eshop.expomark.fi/

Kirjauduttuasi palveluun näet etusivulla tuleviin tapahtumiin osallistumiset. Valitse osallistuminen ja pääset hoitamaan messuvalmisteluja.

HUOM! Aluksi vain yrityksenne ilmoittamalla yhteyshenkilöllä on pääsy eShopiin. Työtilassa voi kuitenkin jakaa käyttöoikeuksia kollegoille tai rakentajalle. Tämä tapahtuu kohdassa Lisää käyttäjiä. Kun henkilö on lisätty, hän saa järjestelmästä sähköpostin, jossa on ohjeet rekisteröitymiseen.

Pidämme näytteilleasettajille infotilaisuuden 13.8. klo 13–14 verkkotapahtumana. Käymme läpi eShop-verkkopalvelua ja markkinointia, mitä työkaluja ja apuja tarjoamme käyttöönne. Tervetuloa linjoille!

Liity kokoukseen nyt

Kokoustunnus: 392 697 498 174
Tunnuskoodi: V7DfEw

Viestintä ja markkinointi

Kävijöitä kiinnostaa tapahtumissa uutuudet sekä mahdolliset erikoistarjoukset. Kerro, mitä uutuuksia ja tarjouksia teillä on esille messuosastollanne.

Uutuudet ja tarjoukset täytetään omalla yritysprofiili-sivulla.

 • Pääset päivittämään profiilisivusi tietoja eShop-verkkopalvelun kautta, otsikon Markkinoi osallistumistasi -alta.
 • Profiilisivulla on ohje omien tietojen muokkaamiseen.
 • Uutuudet ja tarjoukset syötetään kohdasta Katalogin tuotteet. Voit lisätä niin monta tuotetta kuin haluat Lisää tuote -painikkeella. Täytä kunkin tuotteet tiedot.

Tarjoukset ja uutuudet julkaistaan tapahtuman verkkosivustolla. Hyödynnä näkyvyys! Kävijät tutustuvat tapahtuman antiin jo etukäteen.

Kerro kävijöille mitä osastollanne tapahtuu – päivitä tiedot osasto-ohjelmasta 

Kävijät etsivät etukäteen tietoa messujen tarjonnasta ja siitä, mitä messuosastoilla tapahtuu. Ohjelma voi olla mm. tuote-esittelyitä, puheenvuoroja, tutoriaaleja, haasteita, kilpailuja jne.  

Ilmoita ohjelmasta eShopissa kohdassa Ohjelma, niin se julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla ja saat näkyvyyttä ohjelmallenne. 

Kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla. Näytteilleasettajaluettelo on jo julkaistu, joten päivitättehän tiedot kävijöiden saataville.  

Näytteilleasettajilla on käytössään oma profiilisivu tapahtuman verkkosivuilla, minkä näkyvyys kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kun kävijät etukäteen tutustuvat ketkä tapahtumassa ovat mukana, he selaavat näytteilleasettajaluetteloa ja saavat lisätietoa mukana olevista tahoista jokaisen omalta profiilisivulta, joihin pääsee nimeä klikkaamalla. Näytteilleasettajaluettelo >>

Tiedot on helposti päivitettävissä eShopin kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi. Profiilisivulle voit laittaa mm. yrityksen logon, kuvia, videoita, esittelytekstiä, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä haluatte kertoa tapahtuman kävijöille. Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne mahdollisimman pian, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin.

Näytteilleasettajaluetteloon päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, myös sen voi sen helposti käydä muuttamassa profiilisivunne tiedoissa.

Tapahtumaan tehdään myös painettu messuinfo, mihin tulee näytteilleasettajalistaus, messualueen kartta sekä ohjelmien aikataulut. Näytteilleasettajalistaukseen tulee näkyvyysnimi ja osastonumero.  

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi!

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi, kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi. 

Kutsu asiakkaasi ja sidosryhmäsi tapaamaan sinua alan huipputapahtumaan!

Voit lähettää e-kutsuja ammattikävijöille ja e-lippuja yleisökävijöille eShopin Kutsu asiakkaasi -sivun kautta. E-kutsuja voit lähettää rajattomasti. E-lippuja saat käyttöösi osaston koon mukaan. Voit lähettää lippuja kuitenkin rajattomasti. Maksuttomien lippujen ylimenevästä määrästä laskutetaan vain käytetyt liput, eli ne, jotka ovat tulleet sisälle tapahtumaan sinun kutsumanasi.

Ammattikävijät pääsevät tapahtumaan veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi tapahtuman verkkosivuilla. Yleisökävijöille pääsyliput ovat 10€ (ovelta 12€).

Mikäli olet kiinnostunut printtilipuista, ole meihin yhteydessä: asiakaspalvelu@expomark.fi  

Muista huomioida printtilipuissa postitusaika. Niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.  

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet profiilisivujesi ylläpidosta, jonne pääset eShopin kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi. Tiedotteet julkaistaan tapahtuman uutishuoneessa, verkkosivuilla.

Voit halutessasi toimittaa tiedotteista printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina.

Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä. 

Kerro tapahtuman viestintävastaavalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Tapahtuman viestinnästä vastaa Taina Hiekkataipale, taina.hiekkataipale@expomark.fi tai 040 550 5950.

Osaston rakentaminen

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon valmiista osastomallistosta.

Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus. 

Kysy lisää tekniikan myyntipäälliköltämme, Leena Pesonen, leena.pesonen@messukeskus.com, 040 905 1303.

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, kuten nimi- tai logopainatus, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 2.9.2024. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat ja kalusteet 

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eShopista kohdasta Tilaa tuotteita tai palveluita. Kun teet tilaukset 23.8.2024 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. Säästä ja tilaa ennakkoon! 

23.8.2024 hinnat nousevat 20 %  

12.9.2024 hinnat nousevat 50 %  

25.9.2024 hinnat nousevat 100 %  

Lisätietoja: asiakaspalvelu@expomark.fi  

Kaikki ripustus- ja valototeutukset Messukeskuksessa on sallittu vain Suomen Videoviestintä Oy:n trussi- ja valokalustoa käyttäen. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin jotta voimme suunnitella teille sopivan ratkaisun: SVV Oy, puh. 040 450 3258, svv.myynti@messukeskus.com.

Lisää ohjeita rakentamisesta, ripustuksista ja valaistuksesta löydät Messukeskuksen ohjeet ja luvat -sivulta.

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eShopin kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eShopiin kesäkuun aikana. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville. 

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Vierailemaan saapuva henkilökunta on tervetullut tapahtumaan rekisteröitymällä kävijäksi. Näytteilleasettajan lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.  

Messuaika

Messuaika

Messukeskuksen pysäköintitalo Messuparkki sijaitsee aivan Messukeskuksen kyljessä. Messuparkissa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. 

Pysäköinti liikkumisesteisten pysäköintitunnuksilla on Messukeskuksessa maksutonta tapahtumien aikana. Pysäköintitalon P1-tasolla on 20 liikkumisesteisten pysäköintitunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Käyttäjän tulee käyntinsä yhteydessä ilmoittaa rekisterinumeronsa Messukeskuksen asiakaspalvelupisteeseen. Myös hotellin parkki on maksuton liikkumisesteille tapahtuma-aikoina

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.  

Tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina voit olla yhteydessä messutoimistoon:
+358 40 450 3241 | +358 40 450 3242 | messutoimisto@messukeskus.com

NoHo Partners vastaa Messukeskuksen ravintolapalveluista.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jakaa ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta. 

Näytteilleasettajien taukotilassa voit rentoutua ja nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Näytteilleasettajahintainen buffetlounas on tarjolla Mesta-ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja etukäteen NoHon verkkokaupasta (katso kohta Ravintolapalvelut yllä). 

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille. 

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eShopin kohdasta Tuotteet ja palvelut, tuotekategoriasta Palvelut ja sen alta Turvallisuus

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin: 

Messukeskus / Messutapahtuman nimi 
Näytteilleasettaja, osastonumero 
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero 
Messuaukio 1 
00520 HELSINKI 

Yritysasiakkaitamme palvelee Messukeskuksessa jatkossa oma langaton verkko nimeltä Messukeskus Exhibitor. Verkko on erillinen kävijöidemme käyttämästä Messukeskus-verkosta.

Salasana verkon käyttöön löytyy eShopista ja toimitamme sen sinulle myös asiakasviestissä ennen tapahtumaa.

Tarjoamme myös yrityskohtaisia verkkoratkaisuja lisäpalveluna tarpeidenne mukaisesti, langallisena tai langattomana. Yhteyshenkilömme auttaa käytännön kysymyksissä.

Tapahtuman tuottaja lähettää puhujille ja esiintyjille ohjeita aineistosta ja saapumisesta syksyllä.

Lisätietoja: Taina Hiekkataipale, taina.hiekkataipale@expomark.fi, 040 550 5950