Siirry sisältöön
Koulutuspäivät Sähköinen posterinäyttely Kävelykioski – yhdessä käsi kädessä

Posterit

Kävelykioski – yhdessä käsi kädessä

Nancy Seppänen (Kävelykioski)



Vuonna 2011 perustaessani Kävelykioskia oli tärkeää tavoittaa senioreita elämänarvoilla ja muistoilla. Tosiseikka on, että kohderyhmämme kävelivät lapsena vanhempansa/isovanhempansa kanssa käsi kädessä Vaskiluodon sillan yli Niemelän kahvilaan. Kahvila sittemmin purettiin ja edeltäjämme ovat jo poisnukkuneita. Kävelykioskissa voi silti treenien lomassa edelleen muistella menneitä logomme, rakkaiden yhteiskävelyiden, mielenmaisemissa.

Omien opiskelujen ajoilta 1980-luvulta on painotettu, miten ikäpyramidi pyörähtää päälaelleen väestön ikääntyessä. Alta viisikymppisenä lähdin vielä kerran pohtimaan, mitä merkityksellistä voisin työurallani sen eteen tehdä.

Kävelen jo kuntoni eteen. Eikö se riitä? ”Kävely on erittäin yksipuolista. Lihaskunto on edellytys sille, että voi edes kävellä”, tiivistää UKK-instituutin erikoistutkija, terveystieteiden tohtori Marjo Rinne. Vuonna 2011 perustaessani Seniorikuntosali Kävelykioskin, tärkeää oli tavoittaa seniorikohderyhmää kokonaisvaltaista toimintakykyä hyödyttävällä ajankäytöllä, elämänarvoilla ja rakkailla muistoilla.

Ylös, ulos ja lenkille. Tiesitkö, että Kävelykioskin logo kuvaa ”yks-yhteen” entistä tunnettua vaasalaista Niemelän kahvilaa? Tosiseikka on sekin, että kohderyhmämme kävelivät lapsena vanhempansa ja/tai isovanhempansa kanssa käsi kädessä Vaskiluodon sillan yli Niemelän kahvilaan ”punaiselle limunaatille ja hillomunkille”. Samaa lenkkiä edelleen jatketaan, vaikka kahvila resurssien puutteessa autioituikin ja purettiin jo 1970-luvulla.

Asiakkaamme kulkevat Kävelykioskin seniorikuntosalillamme edelleen kerran tai kaksi viikossa valintansa mukaan ympäri vuoden, vuodesta toiseen – se koetaan arvokkaaksi, johon ihan viimeisenä jos ollenkaan kajotaan viikkomenojen muuttuessa.

Lisätietoja | info@kavelykioski.fi, www.kavelykioski.fi