Siirry sisältöön
Koulutuspäivät Sähköinen posterinäyttely Lasten fysioterapian yhteistyökäytäntö lastenneuvoloiden kanssa

Posterit

Lasten fysioterapian
yhteistyökäytäntö lastenneuvoloiden kanssa

Mirva Kuula-Harimaa (Vantaan ja Keravan hyvinvointialue)


Kioski-vastaanotto on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen neuvolaikäisille lapsille kohdennettua lasten fysioterapian matalan kynnyksen toimintaa yhteistyössä lastenneuvolan kanssa. Vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä vanhemman omasta kiinnostuksesta tai huolesta sekä terveydenhoitajan tai neuvolalääkärin suosituksesta. Kioskikäynti on vaihtoehto tilanteissa, joissa lapsen tilanteen arvioiminen, ohjaus ja neuvonta on tehtävissä nopeasti. Fysioterapeutti voi oman arvion perusteella tarvittaessa ohjelmoida yksilöllisen ohjaus- tai kontrollikäynnin fysioterapiaan tai konsultoida lääkäriä. Kioskitoiminta tapahtuu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 5 eri neuvola-alueella, kussakin paikassa kerran kuussa 1-1,5 tunnin ajan.

Kioskikäynneillä keskustellaan huoltajan kanssa lapsen tilanteesta, annetaan ohjausta ja keinoja lapsen ikätasoisen kehityksen tukemiseen: esimerkiksi vauvaikäisen, taaperon tai leikki-ikäisen ikätasoon sopivaa liikuntaa ja liikunnallisia leikkejä sekä vauvan motorisia taitoja tukevaa käsittelyä.

Yleisimpiä syitä kioskikäynneille tulemiseen ovat:

Asiakkailta ja yhteistyötahoilta on tullut positiivista palautetta: arvostavat uudessa toimintatavassa matalaa kynnystä ja nopeaa palveluun pääsyä.

Lisätietoja | Iida.Kaukolinna@vakehyva.fi, Anne-Marie.Koivisto@vakehyva.fi