Skip to content

Fysioterapia & kuntoutus -koulutuspäivillä kohtaat mm. seuraavat puhujat:

Mikko Patovirta

Fysioterapeutti (v. 1994) ja terveystieteiden maisteri (v. 2018) Mikko Patovirta on työskentelee perustamassaan fysioterapiayritys Bodymindissa Tampereella. Hän on toiminut psykofyysisen fysioterapian alueella hoitomallien tuotteistajana ja kehittäjänä Suomessa. Hänen erityistä osaamisaluettaan ovat pitkittyneet kipu- ja toimintakykyoireistot. Mikko valittiin Vuoden Fysioterapeutiksi vuonna 2009.

Juho Korpi

Juho Korpi on fysioterapeutti, terveystieteiden maisteri ja fysioterapian opettaja. Hän on kiinnostunut fysioterapian tutkimuksesta ja kuntoutuksen asemasta yhteiskunnassa. Juho arvostaa kollegoissa tervettä kriittisyyttä, näyttöön perustuvaa toimintaotetta, perusasioiden tekemistä laadukkaasti sekä vahvaa eettistä työskenteluotetta.

Sami Tarnanen

Sami Tarnanen on fysioterapeutti ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on 20 vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä fysioterapia-alalla. Tällä hetkellä Sami työskentelee perustamassaan liikunta- ja terveysalan asiantuntija- ja koulutuspalveluita tuotavassa MoveDoc Oy:ssä. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu vastaanottotyö ja SOMTY ry:n jäsenlehti Manuaalin toimittaminen. Ammatillisen kiinnostuksen kohteina ovat terapeuttinen harjoittelu, näyttöön perustuva fysioterapia sekä terapiapalveluiden digitalisaatio.

Katri Saarikivi

Katri Saarikivi on suomalainen aivotutkija ja tietee popularisoija. Hän johtaa Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä empatian ja laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeja selvittävää HUMEX-projektia. Saarikivi on myös kolumnisti ja arvostettu luennoitsija.

Juha Hulmi

Juha Hulmi on liikuntatieteiden tohtori, liikuntafysiologian dosentti ja liikuntafysiologian apulaisprofessori Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on kirjoittanut kaksi Lihastohtori-kirjaa ja pitää suosittua Lihastohtori-blogia. Hulmi harrastaa itse voimaharjoittelua.

Jani Parkkinen

Fysioterapeutti ja Personal Trainer Jani Parkkinen on kahdentoista vuoden ajan kiertänyt oppimassa ympäri maailmaa etsien parhaita tapoja fysioterapian ja tavoitteellisen harjoittelun yhdistämiseksi. Näitä oppeja hän pääsee toteuttamaan ja jakamaan omissa fysioterapia- ja valmennusyrityksissään sekä muita terveys- ja liikunta-alan ammattilaisia kouluttaessaan. Yrittäjän sydäntä lähellä ovat myös fysioterapian brändäys ja markkinointi, sillä niihin panostamalla osaamisemme pääsee ansaitsemallaan tavalla esille.

Ulrika Björkstam

Ulrika Björkstam on ratkaisukeskeinen valmentaja, kirjailija ja pidetty keynote-puhuja, jonka työn keskiössä ovat itsensä johtamisen taidot, resilienssi eli muutoskykyisyys sekä parempi työelämä. Hän haastaa kuulijansa konkreettisella tavalla ajattelemaan, minkälaista tulevaisuutta luomme niin yksilötasolla kuin organisaatioissakin. Ulrikan vahva läsnäolo ja rauhallinen olemus saavat kuulijat pysähtymään tärkeiden teemojen äärelle.

Riikka Holopainen

Riikka Holopainen on fysioterapeutti,  terveystieteiden maisteri ja terveystieteiden opettaja, joka tekee tällä hetkellä väitöskirjaa Jyväskylän yliopistolla aiheenaan biopsykososiaalinen lähestymistapa selkäkivun hoidossa. Opintojensa ohella hän toimii aktiivisesti kouluttajana sekä tekee vastaanottotyötä aina kun ehtii. Tutkimuksessa esiin nousseiden teemojen kautta Riikka on päätynyt tekemään myös vuorovaikutusta koskevaa tutkimusta. Maailmalla tehtävä plaseboon ja noseboon liittyvä tutkimus on lisännyt paljon ymmärrystämme kivusta sekä siitä, miten voimme optimoida antamamme hoidon vaikutukset.

Mikko Lausmaa

Mikko Lausmaa on OMT-fysioterapeutti, joka on erikoistunut monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimiseen ja hoitoon. Hänellä on vankka kliininen tausta, mutta hän myös kouluttaa fysioterapeutteja ja lääkäreitä laajasti ympäri Suomea. Lisäksi hän toimii tutkijana, pääasiallisena aihepiirinään alaselkäkivun hoitomenetelmät. Väitöskirjaansa hän tekee biopsykososiaalisesti orientoituneesta alaselkäkivun hoidosta.

Antti Merilehto

Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018) kirjan kirjoittaja Antti Merilehto on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa, muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tällä hetkellä hän toimii AI Strategy Companyn toimitusjohtajana. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista markkinoista ja toimialoista sekä kokemusta niin b2b- kuin b2c-asiakkuuksista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta.

Kirsti Niskala

Kirsti Niskala on toiminut useita vuosia työterveyshuollossa työfysioterapeuttina useita vuosia keskittyen monipuolisesti ergonomiaan mikro- ja makrotasolla. Hän valmistui ensimmäisenä suomalaisena BBAT-opettajaksi Bergenissä vuonna 2013. Hän on pitänyt vuodesta 2010 alkaen Suomessa BBAT-koulutuksia, joista on valmistunut 20 BBAT-terapeuttia. Suomen lisäksi hän kouluttaa myös Latviassa ja Virossa. Työnsä ohella hän on toiminut Työfysioterapeutit ry:n puheenjohtajana vuosina 1991-1996. Tällä hetkellä hän on Suomen Psykofyysisen Fysioterapian Yhdistys PSYFY ry:n varapuheenjohtajana toista kautta.

Netta Viitala

Netta Viitala on psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, joka työskentelee sekä julkisella että yksityisellä puolella. Hänen työnsä pääpaino on toiminnallisten häiriöiden fysioterapiassa, sisältäen kliinisen työn lisäksi alan koulutus- ja kehitystyötä. Netta opiskelee työnsä ohessa psykofyysiseksi työnohjaajaksi. Lisäksi hän toimii Suomen Psykofyysisen Fysioterapia Yhdistys PSYFY ry:n hallituksessa.

Terhi Pyykönen

Terhi Pyykönen on työskennellyt pitkään syöpäpotilaiden fysioterapian parissa sekä luennoinut ja kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia syöpäpotilaan fysioterapiasta. Terhi on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK) ja Vodder lymfaterapeutti. Lisäksi hän on käynyt täydennyskoulutuksen Psykofyysiseen fysioterapiaan. Viime vuonna Terhi sai päätökseen Etäratkaisut kuntoutuksen tukena -erikoistumiskoulutuksen ja oli mukana kehittämässä rintasyöpäpotilaalle kohdistettua etäfysioterapiaa. Terhi toimii Uudenmaan fysioterapeuttien hallituksessa.

…ja monet muut!